Sommerudflugt 2014

Kreds 35 & 36 har atter den udsøgte fornøjelse, at invitere pensionerede medlemmer af Danmarks Lærerforening på vores traditionelle sommerudflugt.
museet for søfart


Denne gang skal vi ikke så langt, men derimod fordybe os i vores egen by - Helsingør. Vi skal have rundvisning på Skt. Mariæ kirke, Byvandring ved den radikale Børne & uddannelsesformand, Christian Donatzsky, frokost på Aurora på sundet.

Endelig skal vi på rundvisning på Museet for Søfart. Følg de skrånende broer ned i den gamle tørdok mellem Kronborg og Kulturværftet og træd ind i et underjordisk museum, tegnet af det verdenskendte arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group. Her møder du en farverig verden med stribevis af udstillinger, der fortæller om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer i fortid og nutid. Museets maritime samlinger udstilles i stemningsfulde og dramatiske udstillinger med store filmprojektioner på arkitekturen. Her kan du se, lytte og selv aktivt opleve den maritime verden.

Vi slutter i Helsingørs Domkirke, Sct. Olai hvor vi skal høre en intimkoncert med Helsingør Domkirkes Drenge- og Mandskor. Koret består af drenge (sopraner) i alderen 9-15 år, og unge mænd, som synger kontratenor, tenor. Koret blev stiftet i 1952 af daværende organist Ethan Rosenkilde Larsen, men traditionen med syngedrenge i kirken går helt tilbage til 1500-tallet. En mindetavle i kirken fra 1568 fortæller om et legat, der i 1555 blev givet til byens latinskole, for at eleverne morgen og aften skulle ”synge fromme salmer i kirken”. I 1864 foreslås det at "kordrengene får et par nye støvler og en ny hue hvert andet år til pinse, samt hvert år et par sko til pinse og såler til jul. Desuden at drengene som aftrædelsesløn modtager 2 rigsdaler for hvert år, de har været i koret."

Vi håber at gense rigtig mange af de "gamle" kendinge og glæder os til turen!
Vel mødt - Katja & Merete, Kreds035