Sommerudflugt 2015

Img 6818
Torsdag d. 6. august drog en gruppe pensionerede lærere fra kreds 35, Helsingør, og kreds 36, Fredensborg, i samlet trop over sundet. Den årlige fraktion 4-udflugt gik i år til Skåne. Og som altid skal man være i god form for at være pensioneret; programmet var travlt.

Turen gik i busser til Fredriksdal Museer og Trädgårdar i Helsingborg, hvor man formidler den skånske natur og kultur i historiske rammer.

Her blev gruppen modtaget af to, i øvrigt fremragende, formidlere, der viste rundt i henholdsvis by og land. Vi besøgte blandt andet et apotek og fik en lektion i pilletrilning, der er et glemt håndværk, og fik en rundvisning i den skånske natur, da man på museet har valgt at formidle traditionelt skånske landskaber, som marker og enge.

Efter besøget på Fredriksdal, gik turen til byen Mölle, hvor frokosten blev indtaget på det maleriske Grand Hotel, der ligger højt over havet. Da vejret viste sig fra sin gode side, blev der også tid til en kop kaffe på terrassen, inden turen gik videre til Kullen, hvor udsigten var fænomenal.

Efter Kullen var næste stop Höganäs, hvor vi fik besøgt både factory-outlet og keramikmuseet, hvor man har en stor samling af svensk og dansk keramik, samt en afdeling, der skildrer livet i minerne under Höganäs ved århundredets begyndelse. Og så var vi også ved at være godt brugte. Bussen kunne vende tilbage mod Helsingør igen, og dagen sluttede på færgen med kaffe og kage, og med at hvile de trætte fødder. Fra fraktion 4 udvalget siger vi tak for turen, og vi glæder os til at se mange medlemmer, såvel nye som ”gamle” pensionister, til næste år.

Se billeder fra turen her.