Sommerudflugt 2016

6 (1)
Vi er ved at have lært det, på kredskontoret. Man skal stå tidligt op, hvis man skal følge trop med Fraktion 4. De udsendte kredsmedlemmer var i hvert fald godt brugte, da bussen først på aftenen parkerede foran Helsingør Station, og vi sagde farvel efter en lang dag i det fynske. Men sikke en dag, det havde været, og som altid var selskabet hyggeligt.

Postkortkort fra Farvestrålende Fyn

Dagen startede allerede 7:30, da bussen kørte fra Helsingør med kurs mod Johannes Larsen Museet, der ligger i Kerteminde. Museet har i sin tid fungeret som bolig for kunstneren, der i dag mest er kendt for sine tegninger og træsnit af fugle. Vi blev vist rundt i grupper og så både boligen, der blev bygget i 1901, og står som da Johannes Larsen selv boede i den, samt kunst-nerens atelier og den senere tilbyggede museumsfløj. Og ikke mindst den smukke have, der rummer både frugttræer, roser og selvfølgelig et utal af fuglehuse. Efter besøget i Kerteminde var det blevet tid til frokost. Den blev indtaget på Munkebo Kro, og det eneste, der var at udsætte på det arrangement var, at man skulle tygge meget hurtigt. Det er taget til efterret-ning, at man gerne vil have lidt bedre tid til at fordøje maden i. I år måtte vi så slå mave i Den Fynske Landsby, hvor Fraktion 4 blev vist rundt i dagliglivet på landet i slutningen af 1800-tallet.

Sidste stop var et lærerigt og underholdende besøg på Ørbæk Bryggeri, og det var ikke helt skidt. Klokken var 16:00, alle var varme og trætte og ikke mindst tørstige på det tidspunkt... Vi fik et indblik i fabrikkens historie og så hvordan, man brygger øl, da vi blev i vist rundt på fabrikken og fortalt om arbejdsgangen. Rundvisningen blev afsluttet med øl- og sodavandssmagning, inden turen gik tilbage til Sjælland. Endnu en gang tak til Fraktion 4 for en dejlig dag. Vi glæder os til næste år.