Arbejdstidsaftale på vej?

Nyt fra liste A, 10 dage før valget. HLF's formand, Vera Sandby Hansen, er begejstret for udmeldingen, og ser positivt på, at der er politisk vilje til at løse nogle af de udfordringer lærerne står i, i hverdagen på skolerne. Du kan læse Henrik Møllers opslag herunder og artiklen (Helsingør Dagblad 11/11) om samme udmelding til højre.
Artikel Hd (1)

Henrik Møller

Socialdemokratiet ønsker lokal arbejdstidsaftale med Helsingørs lærere.

Nu skal det være. Tiden er moden til, at vi også i Helsingør får en god lokal arbejdstidsaftale med lærerne. Det er tydeligt at bitterheden over forløbet med skolereformen stadig sidder dybt i mange lærere og at der stadig er et meget stort ønske om at vi i kommunen indgår en aftale om arbejdstiden.
På landsplan har mindst 3 ud af 4 kommuner allerede indgået en aftale, og derfor vil der heller ikke være noget usædvanligt ved, at Helsingør Kommune også gør det.
Hos Socialdemokratiet vurderer vi at tiden nu er den rigtige. Vi ved godt at Enhedslisten har flere gange prøvet at få byrådet med på en aftale. Det kan også være, at det ville have været klogt at gøre det noget tidligere. Men vi mener at tiden har gjort, at nu er det rigtige tidspunkt.
Gennem de sidste 4 år har vi oplevet en ændret tildelingsmodel, en ny skolereform, BOOST og ikke mindst at økonomien ikke har været styrbar. Det har været en periode med mange ændringer, og en del uro.
Helsingør Kommune trænger i den grad til ro på skoleområdet. Ro til at skolerne kan koncentrerer sig om deres opgave med at skabe et sted hvor lærere og elever trives i det daglige arbejde, og forældrene får ro i sjælen.
Derfor vil vi fra Socialdemokratiets side gerne række hånden ud og sige ja til at forhandle en lokalaftale på plads. Vi trænger i den grad til lærere der genvinder glæden ved deres arbejde i folkeskolen.
Hos Socialdemokratiet tror vi på, at en aftale vil kunne bidrage til de rigtige arbejdsbetingelser for lærerne, til glæde for kommunens børn.