HLF Helsingør Lærerforening

HLF's logo

Stine Lindborg
I jubilæumsåret for DLF’s logo har Helsingør Lærerforening fået sit eget lokale logo. Et logo, der er blevet til i et tæt samarbejde med den anerkendte, lokale grafiske designer Stine Lindborg.

HLF har fået nyt logo

Siden 1923 har DLF’s smukke logo i skønvirkestil med barnet i centrum været et stærkt visuelt udtryk for fagforeningen af danske lærere. ’Vi lærer for livet, ikke for skolen’ kan vi læse på bogen, som barnet sidder med. Et motto, der i en klimakrise, kan virke mere aktuel end nogensinde, da det minder os om, at der er noget, der er større end os selv. Noget der indgyder håb og afkræver ansvar.

I jubilæumsåret for DLF’s logo har Helsingør Lærerforening så fået sit eget lokale logo. Et logo, der er blevet til i et tæt samarbejde med den anerkendte, lokale grafiske designer Stine Lindborg. HLF’s logo har tydelige paralleller til DLF’s logo, da teksten også her fremstår i skønvirkestil, ligesom både farvevalg og barnets tilstedeværelse vækker genklang. Centralt ses nemlig barnets buttede skrivehånd med en pen - eller er det påmindelse om, at ny viden spirer frem eller blot en spire?

Hlf Logo Moerkeblaa 30

 

Barnet og læreren

Barnet fylder i vores logo, som barnet fylder i lærernes bevidsthed. Vi lærere er til for eleverne og holder skole for deres skyld. Det er vi i HLF meget bevidste om, trods vi naturligvis har et medlemsfokus og fagpolitisk perspektiv i alt, hvad vi laver.

Skønvirkestilens organiske udtryk og spiren taler fint ind i Kredsstyrelsens tanker om et bredt dannelsesbegreb tæt knyttet til bæredygtighed og grøn omstilling. Børnene er vores fremtid og skal de lære at begå sig som aktører i en verden, hvor klima er en ledende dagsorden, må klassiske kompetencer som at læse/skrive helt nødvendigt kobles med naturforståelse. Ja, selv didaktikken må undergå en grøn omstilling. Ny viden, nye handlemuligheder må spire frem. Det er vigtigt for os, at børnene i højere grad oplever sig som en del af løsningerne end problemet. Håbet er lysegrønt.

Tak til Stine Lindborg for samarbejdet om HLF’s ny logo, og tak til Strandet.io som har støbt nøglebrikker af upcyclet, genbrugsplast indsamlet ved Vesterhavet. Du kan få din helt egen HLF nøglebrik hos din TR eller på Kredskontoret. Vi håber I vil tage godt imod begge dele.